Pages

torsdag 1. april 2010

Digitale ferdigheter…

Siden september 2009 har jeg vært en heldig eier av e Garmin Forerunner 305. Dette er en passe avabsert pulsklokke med gps. I dag har Garmin oppdatert sin nettjeneste Garmin Connect, som er en ypperlig plass å laste opp treningsøkter til. I dagens oppgradering har vi fått et mye bedre brukergrensesnitt og det er nå mulig å bygge inn dagens økt i en nettside eller blogg.

Jeg kommer nok ikke til å publisere alle turene mine, men bare for å vise hvordan en slik embedding ser ut, så får dere dagens økt. Det slår meg at vi bruker stadig mer digitale verktøy. En annen ting som slår meg er at samfunnet også krever mer av matematiske ferdigheter. Hvilke kompetanse er det vi trenger for å ha glede av en slik klokke?

3 kommentarer:

  1. Klokker (og dingser) med GPS har så mange læringsmuligheter at det er vanskelig å vite hvor en skal begynne. Digitale ferdigheter i kroppsøvingsfaget er kanskje et startpunkt? Uansett, takk for deling, hadde ikke fått med meg denne oppdateringa. Og medfare for å fremstå misjonerende; om du vil utnytte de sosiale mulighetene i klokka; www.dailymile.com har endelig også fått støtte for garmin-klokker...

    SvarSlett
  2. Takker for tipset om www.dailymile.com. Denne tjenesten kan virkelig kalles et sosialt medium. Men savnet en del ting da... For meg virket det ikke som at du kunne få opp grafer over puls, fart og høyde koblet opp mot løperuten. Eller har jeg bare ikke sett hvordan det gjøres?

    SvarSlett
  3. Du har nok dessverre helt rett. Mindre fokus på grafer og sånn "harde treningsfakta", mer på følelser, preik, motivasjon osv. Det siste er jo det viktigste. Er selv i ferd med å tape en konkurranse om å være førstemann til å løpe en distanse lik Oslo-Trondheim.

    SvarSlett

Kommentarer