Pages

lørdag 5. mai 2012

Matematisk tekst i Itslearning

Det hender ofte at jeg må svare på sprørsmål fra elever på meldingssystemet til Itslearning. Desverre er det ikke noen god formeleditor i Itslearning. Derfor pleier jeg ofte å svar på formen

f’(x)=(x^2-2x)/(x-1)^2

Dette ser jo ikke særlig pent ut. Men så leket jeg litt med MathType (som alle i videregående skole i Hordaland fylkeskommune har lisens på) og test litt med ulike innstillinger. Her er hva jeg ente opp med:

SNAGHTML82e40

For å få til dette har jeg endret «Cut and Copy Preferences» som vist under:

SNAGHTMLbf0a5 

Når dette er gjort er det bare til å skrive inn den matematiske teksten, markere og kopiere og lime inn. Dessverre fungerer dette ikke så bra om du bruker Internett Explorer (som jeg ikke kunne tenke meg å gjøre…). Slik vil matematikken da kunne se ut:

\begin{array}{c}<br />a{x^2} + bx + c = 0\\<br /> \Updownarrow \\<br />x = \frac{{ - b \pm \sqrt {{b^2} - 4ac} }}{{2a}}<br />\end{array}

4 kommentarer:

 1. Itslearning har jo en innebygd formeleditor. Se http://dl.dropbox.com/u/4094535/docs/math/guide_matte_forum.pdf

  SvarSlett
 2. Den innebbygde formeleditoren til Itslearning fungerer veldig dårlig og formler blir displayed stygt:


  http://screencast.com/t/PHiWzyEV0H

  SvarSlett
 3. Du kan bruke flere innstillinger her f.eks. Evernote, G-mail, Google Docs, Hotmail og Ning. Resultatet blir det samme.

  SvarSlett
 4. Nyttig, men det fungerer dessverre ikke i alle tekst-vinduene i it's. F.eks virker det i spørsmålfeltet, men ikke i svarfeltet når en lager tester.

  SvarSlett

Kommentarer