Pages

søndag 13. desember 2009

Jolicloud – jolly good!

Har testet ut Jolicloud som er en Linux-distribusjon bygget på Ubuntu og laget for nettbooks. Jeg har en Asus eeepc 900 hjemme. Dette er ikke akkurat den raskeste maskinen, så forventningene var ikke helt de store.

Du kan laste ned distribusjonen fra http://www.jolicloud.com/. Der finner du også en bra veiledning. Du laster ned iso-fila + et program som gjør at du kan gjøre usb-penn bootable (hva er det norske ordet?). Så er det bare å starte pc-en med usb-stikka i og svare på noen få spørsmål.

Det som er fint med denne distribusjonen er at den er tilpasset de behovene jeg har med en slik liten pc. Det vil si at lagring skjer mot nettet (jeg bruker dropbox). Det er enkelt å sette pc-en opp med Flickr, Twitter, Facebook etc. Det er faktisk laget egne applikasjoner tilpasset den lille skjermen en slik liten pc har.

Screenshot-3

Mine erfaringer så langt er positive. Distribusjonen virker rask og enkel å bruke og det er lett å installere.

ubuntu

Fortalte jeg forresten at maskinen tok 45 sek fra jeg startet maskinen til den var klar til bruk? Det stemmer: 45 sekunder!

2 kommentarer:

  1. Så gøy! Minnet meg på at jeg i sin tid installerte diverse linuxdistroer på pc´n for å prøve dem ut, alle som en. Nå har jeg jo ingen pc. Men det var kjekt å lese om en ny distro, jeg savnet det litt.

    SvarSlett
  2. Ja, det er litt gøy, men jeg husker at det tok alt for mye tid. Så derfor bestemte jeg meg for å slutte med fikling med linux for noen år siden. Men nå trengte jeg ikke å gjøre noe som helts. Alt virket!

    SvarSlett

Kommentarer