Pages

torsdag 7. oktober 2010

Zoomìng på skjermen

Jeg holder en del kurs i digitale verktøy, og i den forbindelse er det min erfaring at det alltid er deltakere som har problemer med å se hva som står på lerrete når jeg skal vise for eksempel ulike menyer. Det er stor forskjell på dette:

image

og dette:

image

Dette er selvsagt ikke vanskelig å få til når du jobber med bilder av skjermen (slik jeg gjør i dette innlegget. Men hva om du ønsker noe slik:

Unable to display content. Adobe Flash is required.

Her har jeg brukt et flott lite program som heter ZoomIt. Dette kan du laste ned her. I ZoomIt kan du lage egne snarveier. imageDet fins fire ting du kan gjøre med dette programmet: zoome, skrive og tegne på skjermen, og du kan sette på  nedtelling til pauseslutt:

image

 

Et annet kjekt program som kan brukes er Virtual Magnifying Glass. Det funker slik at du får et forstørrelsesglass når programmet aktuveres og dette er aktivt helt til du klikker neste gang. Litt enklere, men mangler funksjonalitet som gjør det mulig å se hva du driver på med samtidig som du zoomer (slik ZoomIt gjør).

 

image

2 kommentarer:

  1. :-) Dersom man bare ønsker å zoome inn og ut har Windows 7 en innebygd funksjonalitet for dette som ikke er helt forferdelig.

    Bruk tastene:
    Win + og Win -

    SvarSlett
  2. Den var ikke dum! Eneste jeg ikke liker med denne, er at du får dette lille viduet "Forstørrelse" opp når du sklikker på Win +. Men det går jo vekk og du sitter igjen med forstørrelsesglasset... Men uansett: takk for tipset!

    SvarSlett

Kommentarer