Pages

søndag 29. mai 2011

En liten sniktitt av GeoGebra 4.0

Laget en liten som gir en sniktitt av neste versjon av GeoGebra.

Sniktitt på GeoGebra 4.0 from Tor Espen Kristensen on Vimeo.

6 kommentarer:

 1. Hei :) Jeg går i 10.klasse og kom opp i matte muntlig eksamen..
  Temaet mitt er ''idrettsdagen'' og jeg lurte på om du kunne hjelpe meg å lage en oppgave som er litt vanskelig så sensoren min blir imponert?
  Hadde blitt veldig glad hvis du kunne hjulpet meg! :)
  - Ida

  SvarSlett
 2. @ida:
  Det er mye matematikk som kan knyttes til en idretsdag:

  * vei,fart, tid
  * enheter
  * statistikk
  * geometriske figurer (på et idretsannlegg)
  * funksjoner og grafer

  Jeg vil anbefale deg å lage en kort og grei oversikt og så velge ett eller to eksempler som jeg ville vist regneeksempler på. Nå har ikke jeg sett hele oppgavebeskrivelsen, så du må selv vurdere hva som svarer best på oppgaven. Husk at det er din kompetanse som skal vises, så ikke vær redd for å greie ut om de ulike matematiske temaene du velger å ta for deg.

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Dette virker veldig bra.
  Tusen takk for at du holder oss oppdatert!
  Som mattelærer er det gøy å følge med på bloggen din.

  SvarSlett
 4. Hei! Jeg går allmen påbygging og kom opp i matte muntlig som jeg skal ha tirsdag 14.juni. Vi har ikke fått noe tema så vi må øve på absoultt hele boka. Er det noe du tror er ekstra viktig å øve seg litt ekstra på?
  Har 4 i matte fra før så kan litt :-)

  SvarSlett
 5. Hei! En firer er en bra karakter og den skal du helt sikkert klare å bevare. Jeg pleier å anbefale elevene mine å gå igjennom ulike definisjoner og setninger i boka -- ofte uthevet i teksten. Når du leser til muntlig eksamen, så er et godt råd å ikke gå seg vill i vanskelige og tekniske regneoppgaver, men heller fokusere på egenskapene til f.eks. funksjoner. Det kan være en god ide å finne en annen elev som er sånn omtrent like god som deg, og så kan dere ta for dere hvert sitt tema fra boka som dere skal greie ut for hverandre. Pass på at du så langt det lar seg gjøre ikke er for bundet til notater. Da vil du fort finne ut hva du må bli bedre i.

  Jeg pleide å gjøre dette med meg selv da jeg studerte. Jeg ville da ta for meg et tema og så holde et lite foredrag om dette. Det kan da være ok å notere ned noen stikkord.

  Ta gjerne for deg læreplanen i lesningen. Kan du for eksempel gjøre greie for begrepet lineær vekst og kunne gi enkle ekspempler på dette? (som det står om i læreplanen). Læreplanmåla pleier å stå bak i boka. Eller du kan finne dem på http://www.utdanningsdirektoratet.no/grep .

  Lykke til med eksamen. Dette kommer til å gå bra!

  SvarSlett
 6. Heisann! lurte på om du kunne hjelpe meg i fysikk og sånt via hotmail? :) hadde vært veldig fint!!

  SvarSlett

Kommentarer