Pages

onsdag 18. mars 2009

Har jeg det i meg?

Tok testen http://www.hardudetideg.no/test som er en del av gnist. Dette er et tiltak for å øke rekruteringen til læreryrket. Det er bra. Men jeg må si at jeg er litt skeptisk å få svar at jeg absolutt bør bli lærer siden jeg er så kunnskapsrik og forstår mennesker. I følge testen kan jeg si:
Jeg er en menneskekjenner - og kunnskapsrik også! Jeg burde definitivt vurdere lærerutdanning! Det vil være spennende for meg faglig - og som menneske. For mye av kunnskapen jeg får som lærerstudent, vil jeg få bruk for ellers i livet også.
Hvorfor så skeptisk? Jeg svarte bare tullesvar (som at pi er 3,14 fordi pi-guden har bestemt at det er det tallet skal være). -Har en mistanke om at alle får samme svar. Og det er ikke bra. For jo, vi trenger flere lærere. Men de som skal inn i dette fantasiske yrket må ha interesse for fag og være særiøse. Det er ikke alle som har det i seg! Eller?

3 kommentarer:

 1. Jeg svarte bare tull og tøys på andre forsøk, og da fikk jeg "Beklager, men læreryrket er ikke noe jeg kan anbefale deg". Og godt var det! :-)

  SvarSlett
 2. Hmm. Kanskje det jeg trodde var tullesvar egentlig var gode svar og det som jeg trodde var de gode svarene var de dårlige... Men da har jeg det ikke i meg?

  Men det er godt å se at det ikke er samme svar som blir generert til alle!

  SvarSlett
 3. Jeg fikk svaret "Jeg er skarp og nær perfekt for lærerrollen. Sannsynligvis vil det glede meg å ta fatt på de faglige utfordringene i lærerutdanningen. Pedagogikken vil gi meg stor innsikt i hvordan å få mennesker til å lytte. Det er jo nyttig i mange sammenhenger!"

  Når jeg ropte dette ut i gangen på jobben fikk jeg to reaksjoner - en av mine kolleger lo høyt, mens en annen spurte om alle fikk dette svaret...

  Nåvel. Jeg synes for øvrig at svaret om at Pi er matematikkguden er et utmerket svar hvis man sier det med tilstrekkelig glimt i øyet og elevene forstår at man tuller...

  SvarSlett

Kommentarer