Pages

torsdag 19. mars 2009

Wiki i underviningen

Nå har elevene i Fysikk 1 jobbet noen uker med Wiki i Fysikk 1 og jeg må si at dette har vært gøy å følge med på. Elevene har virkelig jobbet godt! En stund nå har de jobbet parallelt med andre emner i Fysikk 1. Wikien kommer selvsagt aldri til å bli stengt, så her har elevene mulighet til å vise kompetanse helt fram til siste dag.

Vi jobber nå med astrofysikk og da jeg spurte elevene om de hadde forslag til hvordan vurderingen i dette temaet skal foregå var det wiki som var dominerende. Et par elever ville heller ha prosjektarbeid med skriftlig rapport. Dette ble forklart med at de følte at andre elever «stjal» deres tema i og med at de var litt kjappere ute med å skrive på wikien. Dette er noe jeg må tenke på når vi nå jobber med wiki igjen. Denne gangen kan du finne wikien på astrofysikk.wikispaces.com. Vi har nettopp startet opp, så det ligger ikke så veldig mye der i dag (19. mars). Men her vil det kommer mer!

-Er litt spent på å se om wiki vil fenge elevene nok engang. Vi får se!

2 kommentarer:

  1. Jeg har tenkt litt på dette med å bruke wiki og hvordan det kan inngå i vurdering. Følgende har er en mulig fremgangsmåte: Dele ut bestemte emner til bestemte elever, alle skal skrive minst ett tema, og kommentere/forbedre minst to andre. Eller noe sånt. Altså krav om både eget, "originalt" bidrag OG konstrutiv kritikk/deltakelse i andre.

    SvarSlett
  2. Elevene valgte selv tema som de skulle bidre originalt med. Men så viste det seg at de ulike temaene overlapper hverandre en god del og på grunn av det kom et par elever litt dumt ut synes jeg, i og med at noen kom dem sånt i forkjøpet. Men det var på en måte også en lærdom for elevene. De kan ikke sitte på gjerdet å vente for lenge før de bidrar.

    Jeg kunne godt være tydeligere på dette at de skal gi konstruktiv kritikk/deltagelse på andres tema. Dette er det noen som har gjort, men langt fra alle.

    Men jeg må si at det er ganske kjekt se at lenge etter at temaet er ferdig, så kommer det fremdeles gode innspill på wikien.

    SvarSlett

Kommentarer