Pages

onsdag 23. november 2011

GeoGebra 4.0 Tips 13: Få hjelp online

Med ny versjon av GeoGebra er det kommet en mengde nye verktøy og kommandoer. Dersom du henter opp en kommandoe i menyen som vist under kan du lett få tilgang til hjelpen ved å klikke på «Vis hjelp online»:

SNAGHTML19f44fdc

Du vil da få opp en side fra geogebra.org der denne kommandoen blir forklart og gjerne med et eller flere eksempler. De fleste av disse sidene vil være på engelsk.

Noe tilsvarende har vi får de ulike verktøyene. Dersom du for eksempel vil bruke verktøyet Sett inn tekst klikker du på dette og deretter på teksten oppe til høyre i GeoGebra-vinduet. Da får du opp et vindu der du kan få hjelp online:

SNAGHTML19faa857

Dersom dette ikke hjelper kan du bruke de ulike fora som ligger på GeoGebra.org. Spesielt kan jeg nevne

Du kan selvsagt også poste et spørsmål på denne bloggen og forhåpentligvis kan jeg svare på spørsmålet…Smilefjes som blunker

9 kommentarer:

 1. Bruker geogebra med 2P elever. Er det fortsatt slik at eksponentielle funksjoner skrives bare på formen y=a*e^bx? Dette er jo veldig uheldig for 2P elever. Kalkulator viser den formen man ønsker, burde ikke vært så vanskelig å forandre geogebra slik at det blir enklere å bruke den i skolen

  SvarSlett
 2. Dersom du bruker RegExp[liste] vil du fra og med versjon 4.0 få den på formen a*b^x. Vil du ha svaret på formen a*e^(bx) må du bruke kommandoen RegExp2[liste].

  SvarSlett
 3. Ok, takk. Tenkte å spørre en annen ting som ikke gjelder geogebra, men EXCEL. Om du ikke vet, så kanskje andre som lese blogger din kan hjelpe meg.

  I statistikk skal elevene vise formler hvis de bruker regneark, Excel i Microsoft(på eksamen, mener jeg). Jeg bruker pc og trykker bare på ctrl+J, men jeg har mange elever som bruker MAC. Jeg klarer ikke å finne ut hvor de skal trykke for at formlene de bruker skulle bli synlige.

  SvarSlett
 4. Hei!

  Jeg har ikke mye peiling på Mac men på siden
  http://dmcritchie.mvps.org/excel/formula.htm
  står følgende:

  Tools --> Options --> View --> (formula on/off)
  Ctrl+` is the equivalent shortcut (toggle on/off) -- accent grave to left of the 1,2,3 on the top row
  Also see Select cells with formulas or constants which you can tab through or use a pattern color to mark the cells.
  ________________

  Vet ikke om det hjelper (muligens det er annerledes på et norsk tastatur?)

  SvarSlett
 5. Hei, jeg har fått en lekse hvor man må bruke geogebra. Vi har fått beskjed om å plotte inn f(x)=-0,15x^2+75-6000. Når jeg skriver dette inn på geogebra, får jeg bare opp en feilmelding hvor det står: "Du satte inn noe ugyldig"!! jeg forstår ikke hva jeg har gjort feil.. vær så snill å svar i dag ettersom leksen er til i morgen :)

  SvarSlett
 6. Jeg tipper at du har brukt komma som desimaltegn og ikke punktum? Du må med andre ord skrive -0.15x^2+....

  SvarSlett
 7. åå, tusen takk!! :D

  SvarSlett
 8. Hans Olav Breivik3. januar 2012 kl. 17:21

  Heisann Tor Espen!
  Kunne du ha vore så snill og gitt meg fasiten til Terminprøve R1 13.januar 2009, slik at eg kan skjekke om eg får rett svar på oppgåvene eg jobber med.

  Ha ein fin dag :)

  SvarSlett
 9. Du får løsningsforslaget på Itsl i morgen Hans Olav ;-)

  SvarSlett

Kommentarer