Pages

onsdag 16. november 2011

GeoGebra 4.0 Tips 6: Utskrift av konstruksjonsforklaring

I GeoGebra 4.0 har vi fått en forbedret «Konstruksjonsforklaring». Du får denne ved å velge den under «Vis»-menynen:

SNAGHTML16eb76dc

Når du velger denne, får du opp følgende vindu:

SNAGHTML16ec72e6

Du kan skrive denne ut ved å klikke på utskriftsikonet på på toppen:

SNAGHTML16ee8ae8

Dette byr på to problemer:

  1. Det kan være at du får for mye informasjon med
  2. Under en eksamenssituasjon vil navnet til eleven komme på utskriften, eller det kommer ingen ting på utskriften som knytter den til kandidaten.

La oss ta for oss det andre punktet først. Det skal være kandidatnummer og skolenavn på utskriften. For å få til dette kan du klikke på ikonet til venstre for utskriftsikonet over.

SNAGHTML16f1d80e

Denne knappen vil eksportere konstruksjonsforklaringen som en nettside. Men det skal vi ikke gjøre! Vi skal bare bruke denne knappen for å endre navn og tittel.

SNAGHTML16f366e5

Når du har skrevet inn tittel og navn, så kan du bare krysse ut vinduet og deretter klikke på utskriftsknappen som vist over. Du får da opp et vindu der du kan velge skriver og alt vil fungere som vanlig. Resultatet vil se slik ut:

SNAGHTML16fa80ea

Når det gjelder det første punktet over, så er det mulig å endre på hva som skal vises ved å velge «etappepung». Velg etappepunkg under knappen helt til venstre:

SNAGHTML16fe9a73

Du kan da krysse ut alle de elementene som du ønsker skal være med på utskriftsforklaringen. Men før du skriver ut, må du velge at det er kun etappepunkt som skal vises:

image

Når du nå skriver ut Konstruksjonsforklaringen vil altså kun de radene som du har valgt vises på utskriften. Dette kan være nyttig dersom du har mange tall skrevet inn i regnearket.

2 kommentarer:

  1. Eg lærer mine elvar å "kopiere" grafar, konstruksjonsforklaringar osv inn i eit word-dokument slik at dei har alt samla på ein plass.Så er det berre til å skrive ut på slutten av prøven/eksamen. Brukar print screen eller utklippsverktøyet for å "kopiere".

    SvarSlett
  2. Ikke dum strategi dette Rikard. Men det kan bli et problem dersom konstruksjonsforklaringen blir så omfattende at du må skrolle for å se alt. Da vil du ikke få med deg alt på et slikt skjermdump... Men ellers er jeg enig!

    SvarSlett

Kommentarer