Pages

mandag 27. april 2009

GeoGebra Pre-Release versjon 3.1.260.0

Jeg vet ikke om du gleder deg til GeoGebra kommer i versjon 3.2, men det gjør i hvert fall jeg. Elevene mine i S2 (og R1?) har brukt pre-release utgaven en stund. En irriterende bug som endelig er blitt fikset er simulering av tilfeldige tall. Du kan lage en liste av slike ved å gi kommandoen

Følge[TilfeldigMellom[1, 6], i, 1, 20]

Dette vil generere en liste med 20 tilfeldige tall mellom 1 og 6. Det vil si at du får simulert 20 terningkast. Det som er så fint med dette, er at du kan lage deg en glider med verdi n. Du kan da simulere n kast. Så er det bare til å endre på n, og du får se hva som skjer når du øker/minker n. Nedenfor ser du en simulering av n kast. Høyden på søylene er den relative frekvensen. Trykk på F9 for å kaste på nytt eller skyv på glideren for å øke eller minke n. Dersom du synes dette var interessant, så kan du se om du klarer å simuleresummen av øynene på to terninger som kastes n ganger. Det er kult det!















Sorry, the GeoGebra Applet could not be started. Please make sure that Java 1.4.2 (or later) is installed and active in your browser (Click here to install Java now)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer