Pages

torsdag 2. april 2009

Windows Live Writer

Prøver ut Windows Live Writer. Første inntrykket er ganske bra, men var veldig skeptisk – trodde jeg måtte bruke Internett Explorere… Men heldigvis fins det et tillegg til Firefox som virker. Som du kan se av skjermbildet under, så er forhåndsvisningen veldig bra. Det er lett å legge til bilder. Disse blir lagt opp automatisk.

Live writer

Som en test, legger jeg også inn Fotoalbum;

3 kommentarer:

 1. Hva er fordelen med slike verktøy fremfor å skrive i bloggverktøyets egen editor?
  Jeg kan jo skrive blogginnlegg både fra OneNote og Word også, men hvorfor, liksom?

  SvarSlett
 2. Det er litt enklere og litt bedre grensesnitt. Når jeg skal skrive et innlegg, må jeg gå til blogger-sida mi (altså ikke direkte fra bloggen). Så er det bare å skrive. Og det har funket fint så langt.

  Men så hender det at jeg vil legge inn et bilde. Det går også bra i bloggverktøyets egen editor, men blir ett hakk lettere med andre verktøy. Jeg tenker da spesielt på dette med størelse og plassering av bilder og lasting opp av bilder.

  Word ville jeg aldri brukt, siden dette programmet lager så mye dårlig kode. OneNote har jeg aldri prøvd til blogg, så det kan jeg ikke uttale meg om.

  Men jeg er ikke helfrels enda, så vi får se hva det blir. Nå skal jeg prøve dette verktøyet en stund og se om jeg synes det er verdt det...

  SvarSlett
 3. Jeg har forsøkt å bruke word2007 til blogg (1 innlegg), det så greit ut. Men jeg har ikke sjekket kildekoden, da...
  (Vet at html generert fra word tradisjonelt har vært en smule grisete... Brukte det til en hjemmeside en gang i tiden.)

  SvarSlett

Kommentarer